Tarzi: komPOST

A blognak nincs különösebb célja. Eggyel több mindent olvashatsz el, látogathatsz meg naponta a világhálón :) Betekintést nyerhetsz nem egyszerű világomba.

Ne felejtsd el elmenteni kedvenceid közé: Ctrl+D

Holdfázis

CURRENT MOON

Friss topikok

2012.10.30. 18:06 Tarzi

3 nap, 3 túra, 3 vidék II. rész

sotetvolgy_0009blog.jpg

 2. nap: Séta Sötibe a túrapajtikkal

Október 22-e, hétfő, a hosszúhétvégén a második kiránduló nap. Néhány kedves barátomat értesítettem kör-emailben, hogy ha van kedvük, csatlakozzanak, egy könnyed sétára, a már bejáratott útvonalon, a Szekszárdi-dombság talán egyik leglátogatottabb szegletébe, Sötét-völgybe.

sotetvolgy_0001blog.jpg


Bár a fél 10-es indulást sikerült elhalasztani, és majd negyed 11kor indultunk el egy közeli kisbolttól, ahol mindenki feltölthette még készleteit, de azért jókedvűen kezdtük magunk mögött hagyni a város zaját, hol szikrázó napsütésben, hol a szőlőbirtokuk, tanyák, szurdikok árnyékában.

sotetvolgy_0002blog.jpg


Tagadhatatlanul beköszöntött az ősz, színpompás ruhába öltöztetve a tájat. Nyolcan vágtunk neki ennek a kis könnyed, szalonnasütéssel egybekötött baráti kirándulásnak, alig értünk be az erdőbe, mellettünk alig 20-30 méterre egy szarvas szökellt ki a cserjésből, igazán látványos volt. Azért látszott, hogy talán év utolsó igazán meleg hétvégéjére tettük a túrát, a környék tele volt kirándulókkal, családokkal. A gyermektábor utáni nagy esőháznál megálltunk pár percre, és miután az egyik családot kisegítettük egy tűzgyújtó kockával, tovább álltunk mi is a Haramia-forrás felé. Az egyik réten három lovas vágtatott, futtatták lovaikat, élvezték a jó időt, fantasztikus látványban volt részünk.

sotetvolgy_0005blog.jpg


A következő meglepetés akkor ért minket, mikor odaértünk a Haramia-forráshoz. A hely totálisan tele volt kirándulócsoportokkal. Szerencsénkre egy tűzrakó hely még üresen várt ránk. Nem telt bele másfél perc, az első lángnyelvek már lobogtak. Nyárskeresés, faragás, parázsra várás volt a következő program. Jó hangulatban sütögettünk, beszélgettünk, két túrapajti meg a réten szundítva élvezte a napsütést :)

sotetvolgy_0007blog.jpg


Végül a tüzet gondosan eloltva felkerekedtünk, hogy ismét elérjük várost. Jókedvűen, kissé fáradtan tettük meg az utolsó kilométereket, majd az első kisboltnál a dobozos sör szisszenése jelezte, hogy mára ennyi volt a kirándulás. Csodás, szikrázó, őszi napsütésben tettük meg a 17 kilométert, leírhatatlan szín kavalkáddal várt minket mind a tanyavilág, mind pedig az erdő.

sotetvolgy_0003blog.jpg


Ezúton köszönöm barátaimnak, hogy velük tölthettem e kellemes őszi napot, és együtt róttuk a kilométereket.

sotetvolgy_0008blog.jpg

sotetvolgy_0006blog.jpg


A folytatásban: 3. nap: Éger-völgyi körséta

Szólj hozzá!

Címkék: blog túra kirándulás élménybeszámoló tarzi Szekszárd Sötét-völgy


A bejegyzés trackback címe:

https://tarzi.blog.hu/api/trackback/id/tr684879683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása